Tongkat ali vermengd met anti-testosteron chemicaliën

De reden dat ik schrijf over stearinezuur is, dat het een bestandsdeel is in sommige tongkat ali supplementen, met name degenen die worden verkocht in zogenaamde gezondheidswinkels.

Geraffineerd stearinezuur is een chemische substantie dat op industriële wijze wordt verkregen uit dierenvet van een lage kwaliteit.

Wat wordt verstaan onder dierenvet van een lage kwaliteit?

Je hebt het geraden. Beenderen van dieren, afgedankt vet door fabrieken die verwerkt vlees produceren (met name afkomstig van het varken).

Je kunt verder lezen over stearinezuur op de website ‘Chemical of the day.’ Om hier te komen, kun je op Google de volgende zoekterm invullen:

‘Chemical of the day – stearic acid’ Je kunt ook direct naar de pagina te gaan door te klikken op deze link:

http://chemicaloftheday.squarespace.com/todays-chemical/2009/6/25/stearic-acid.html Dit is niet erg smakelijk, of wel?

Maar het wordt erger.

Probeer eens op Google te zoeken met:

‘list of widely known dangerous ingredients in body & food products – stearic acid’ Als je er nog steeds niet van overtuigd bent dat je tongkat ali producten moet vermijden afkomstig van aanbieders die stearinezuur gebruiken om de houdbaarheid te verlengen of om hun stoffen makkelijker te verwerken, hier het volgende ter overweging:

Industrieel stearinezuur wordt vervaardigd vanuit dierenvet. Veel dieren, hun beenderen en ingewanden die zijn gebruikt in het vervaardigen van stearinezuur, hebben bloot gestaan aan chemische en/of hormonale verontreiniging. Een groot aantal van deze verontreinigers werken in mensen als endocriene disruptors ( verstoorder van hormoonbalans ).

Verontreinigende endocriene disruptors groeien met name in het vetweefsel van dieren (zie verder Wikipedia over endocriene disruptor).

Houdt in gedachten dat industrieel stearinezuur wordt geproduceerd vanuit het vetweefsel van dieren die zijn vergiftigd, aan ziektes zijn gestorven dan wel afkomstig is uit afgedankte lichaamsdelen. Neem ook in overweging dat de concentratie van chemische verontreinigers vaak hoger is na industriële bewerking dan in onbewerkte producten.

Fuck it!

Is het niet cynisch dat sommige aanbieders tongkat ali, een testosteron verhogende modulator, geweld aandoen met industriële chemicaliën waarvan redelijkerwijs kan worden verwacht dat het een hormonale disruptor is?


tongkatali-ingredients.com